3e Rond de Steenwiekertoornrit.

Een gastvrije ontvangst bij Dolf in Steenwijk.


Een rit, via Giethoorn, door prachtige bossen, en een stop in Meppel.

Zondag 7 september werd de 3e Rond de Steenwieker Toornrit gereden, en ook deze keer was ik weer door Dolf uitgenodigd, om mee te rijden. De weersverwachting was echter helaas niet al te best voor deze dag, met regen in het hele land. Gelukkig zou het regengebied langzaam opschuiven naar het noorden, dus wie weet zouden we daar nog wat uitstel hebben.

Ik had wel wat moeite met het vinden van het juiste adres, dus aan de rand van Steenwijk maar even een keertje de weg gevraagd. Echter midden in Steenwijk aangekomen, bleek het toch nog lastig te zijn om het Steenwijkerdiep te vinden. Juist toen ik het weer aan iemand wilde gaan vragen, zag ik opeens Erik aan komen rijden, met een aanhanger met daarop zijn blauwe Tomos, dus ik hoefde hem alleen maar even te volgen, waardoor ik snel op de plaats van bestemming aankwam. Uiteraard had Dolf een Puch voor me klaar staan, en wel in de vorm van een mooie paarse Puch.

Er was best al een aardige opkomst, van een inmiddels (al een beetje een) vaste groep rijders. Daarom was het extra leuk om weer eens even lekker bij te kletsen, en ondertussen te genieten van een bakkie. Ook konden we de garage van Dolf bekijken, waar tevens nog even een kleine reparatie werd gedaan. Daarna was de tijd voor vertrek aangebroken en gingen we rond 11.45 van start.

Dolf had kort nadat we op weg waren, nog even op een mooi plekje voor het oude Gemeentehuis van Steenwijk, een stop voor de groepsfoto gepland, dit mede in verband met de te verwachten regen. En inderdaad, een half uurtje later konden we de regenpakken aantrekken. Gelukkig waren het geen langdurige buien, zodat het uiteindelijk nog best wel meeviel. Na nog een korte tussentijdse stop, kwamen we enige tijd later in Giethoorn aan, waar we even een rustpauze hielden.

Bierviltje eetcafe de Beurs in Meppel

De volgende stop was in Meppel, waar we onze luchpauze hielden in eetcafé de Beurs. Dat was een prima gekozen lokatie, want zowel het eten, de bediening, én de prijzen waren dik in orde, dus zeker voor herhaling vatbaar. Rond 15.30 u vertrokken we voor het laatste deel van de rit, helaas was het inmiddels weer wat gaan regenen. Om 17.00u arriveerden we weer bij Dolf thuis, opvallend was wel, dat we uiteindelijk niet echt veel last van de regen hebben gehad.

Ook bij Dolf konden we genieten van broodjes, en warme gehaktballen, waarbij we nog even gezellig konden napraten, en terug kijken op een geslaagde rit. Dolf nog bedankt voor de Puch, en de prima verzorgde 3e Rond de Steenwieker Toornrit.

fotoknop

home