De 13e Frieslandrit.

Met een grote afvaardiging van de Leidse Puch en Tomos Vriendenclub.


Een erg gezellige rit, met een leuke overtocht per pontje in 3 delen.

Zondag 1 juni was het weer tijd voor de jaarlijkse Frieslandrit, en dus kon ik me wederom verheugen op een altijd mooie, en gezellige rit. Ook deze keer had Froukje haar Tomos 2E weer voor me klaar staan, dus dat was een prima vooruitzicht. Zo'n 90 minuten na vertrek, zo rond 10,15 u kwam ik bij Froukje aan, alwaar al meer mensen (van de vaste kern) aanwezig waren. Omdat we niet al te laat bij het vertrekpunt bij Paddy O'Ryan wilden zijn, vertrokken we korte tijd later naar het verzamelpunt in het centrum van Leeuwarden.

Na een heel kort ritje kwamen we met onze groep het plein oprijden, alwaar zich al een behoorlijk grote groep Puchers verzameld had. Nadat we afgestapt waren, konden we alle bekenden even begroeten, en met name ook even persoonlijk kennis maken met wat leden van de Leidse Puch en Tomos Vriendenclub. Die deze keer voor het eerst de Frieslandrit eens wilden meerijden. Achteraf blijkt dat het hen zo goed bevallen is, dat ze volgend jaar de Frieslandrit zeker weer komen meerijden. Nou ze zijn weer van harte welkom.....

Wat de weersvoorspelling voor deze dag betrof, en dan met name voor het noorden, was die zeker niet al te best, veel kans op regenbuien. Gelukkig komen de weersvoorspellingen niet altijd uit, en dat was ook deze keer het geval, want we hadden de hele dag gewoon prima weer, met daarbij ook nog eens een lekkere temperatuur.

Voordat we aan de rit begonnen kregen we nog even een kort welkomswoord van Andre Koopman, met daabij de melding dat we in Leeuwarden eerst nog even zouden stoppen voor een groepsfoto, voor de Oldehove. N.B. klik onder foto 22 ook maar eens op het kleine knopje rechts.

Onze eerste grote stop was in Earnewâld, een erg gezellig plekje met een groot terras, aan het water. Het was er prima uit te houden, onder het genot van een hapje, een drankje of een ijsje. Nadat we daar een uurtje vertoefd hadden, vertrokken we naar de volgende stop.

Maar om daar te komen moesten we eerst nog wel even "It Wiid" oversteken, en dat kon alleen maar door middel van een klein pontje, waar ook fietsers gebruik van maakten. Onze groep was zo'n 45 Puchjes/Tomossen groot, waardoor we pas na 3 ritjes "Hin en Wer" allemaal aan de overkant kwamen. Het was een prima dag voor de aardige pontbaas, die het eigenlijk wel heel erg leuk vond allemaal. Ik mocht zelfs nog een extra keertje mee, om nog wat foto's vanaf het water te maken.

Onderweg hadden we nog even een dame (Sietse?) met een lekke band, die evenwel heel vakkundig én snel werd geplakt door Barry, onze gast uit Leiden. Toen konden we door naar onze volgende stop, een terras in Burgum waar we weer heerlijk konden genieten van een natje en een droogje.

Op de terugweg naar Leeuwarden passeerden we nog even een echtpaar, die een paar prachtig mooie oldtimer auto's in de garage hadden staan. Toen we al dat moois bekeken hadden, reden we door naar Leeuwarden, waar we zo rond 18.00 u aankwamen. En daar konden we nog even wat napraten over de erg geslaagde rit. Waarna geleidelijk aan iedereen weer zoetjes aan huiswaarts ging. De organisatie kan zeker terug kijken op een zeer goed geslaagde Frieslandrit.

fotoknop

home