De 3e Grunninger Puch en Tomos Struuntocht.

Met een gezellige ontvangst midden tussen de paarden.


Een erg leuke rit, door het mooie Groningse landschap.

Zondag 10 augustus werd alweer de 3e Grunninger Puch en Tomos Struuntocht gereden, ook deze keer was ik door Fokko uitgenodigd, om mee te rijden. Dus reed ik die zondagmorgen naar huize van de Heide in Niekerk. Uiteraard had hij ook voor mijn vervoer gezorgd, en dat was deze keer een mooie blauwe Tomos. De start van de rit was deze keer niet vanuit het huis van Fokko en Jeanette, dit omdat ze pas een kleintje hadden gekregen, dus dat zou misschien wat te druk worden. Daarom was de start deze keer op de boerderij van Jetske en Jannes Slendebroek in Hoogkerk.

Na eerst even nog een bakkie gedaan te hebben bij Fokko en Jeanette, gingen we op weg naar Hoogkerk. Helaas was het wel zo dat het nog steeds regende, maar volgens de buienradar zou het later wel droog gaan worden. Na een ritje van een minuut of 20 kwamen we in Hoogkerk aan. Waar al een aantal Puchrijders aanwezig waren. We werden hartelijk welkom geheten door Jetske en Jannes, en de andere Puchrijders. In de schuur tussen 2 mooie paarden kregen we koffie/thee en belegde broodjes. Omdat er nog wat rijders onderweg waren, vertrokken we wat later dan gepland, maar dat was alleen maar gunstig omdat het inmiddels droog was geworden.

Om ca 13.15 u vertrokken we voor een mooie rit, door het Groningse land. Onderweg kwam Fokko op een gegeven moment zonder benzine te staan. Gelukkig kon de vader van Fokko via een slangetje wat benzine uit zijn Puch naar de benzinetank van Fokko overhevelen (zie filmpje). Bij onze stop wat later bij een restaurant langs het water, met uitzicht op een mooie molen, kon Fokko zijn tank helemaal volgooien met mengsmering, die na een belletje naar deze stop toe werd gebracht.

Na een een klein uurtje op het terras vertoefd te hebben, vertrokken we voor het vervolg van de rit. Na ca 45 minuten kwamen we met onze groep aan bij een brug/sluis, waar er even tijd was voor het maken van een paar groepsfoto's. Na een verder voorspoedige rit kwamen we weer in Hoogvliet aan, alwaar we nog even gezellig konden napraten onder het genot van oa broodjes en warme gehaktballen.

Later, nadat iedereen zijn Puchjes weer opgeladen had, of gewoon per Puchje vertrokken, reden Fokko en ik weer richting Niekerk, alwaar we konden terug kijken op een gezellige en mooie rit. Hopelijk geven de foto's een aardig beeld van deze Grunningse Struuntocht.

fotoknop

home