Open Monumentendag.

Met als thema "De smaak van Lelystad".


Een woning ingericht in de jaren 60 stijl, met mijn Puchje voor de deur.

Op woensdag 25 augustus jl. kreeg ik het volgende mailtje binnen.

Op 11 september a.s. (1 dag) wordt op de Marderhoek 53 een woning ingericht in de jaren 60. Ik zoek iemand die wellicht in het bezit is van een Puch. Dat vind ik persoonlijk typerend voor 1967. Ik kwam jou tegen via internet. Weet jij iemand die in het bezit is van een Puch en bereidt is deze voor 1 dag, onder toezicht natuurlijk, neer te zetten voor de woning?

Met een vriendelijke groet, Ab Oosterhof. AB Interieurarchitecten BNI

Om een lang verhaal kort te maken, ik heb uiteraard contact met hem opgenomen, en even wat dingetjes doorgenomen. Een ervan was dat als het die dag zou regenen ik mijn Puchje niet buiten zou willen laten staan. Er werd mij echter toegezegd dat hij dan binnen zou mogen staan.
Gelukkig was het die dag een erg mooie droge n zonnige dag. Dit in tegenstelling tot de volgende dag, bij de Tegelen Meeting, ............de foto's van die dag volgen nog.

Programmafolder Open Monumentendag 1

Het was die dag Open Monumentendag, en n van de programma onderdelen van die dag was dat een originele 60er jaren woning ingericht zou worden in de stijl van 1967. Deze op dat moment leegstaande woning, werd in zr korte tijd erg sfeervol ingericht. Men is er maanden mee bezig geweest, om via 2e handszaken etc. aan voldoende 60er jaren spulletjes te komen. Wat nogal lastig bleek te zijn omdat deze spulletjes inmiddels vrij moeilijk te vinden zijn, en ook vrij prijzig schijnen te zijn. We moeten echter niet vergeten dat het toch alweer zo'n 50 jaar !! geleden is allemaal.

Programmafolder Open Monumentendag 2

Ik heb die dag even voor 10.00 u mijn Puchje voor de deur gezet, en heb uiteraard de inrichting van de woning meteen even bekeken. En ik moet zeggen dat was helemaal niet verkeerd. Heel erg apart was dat men speciaal voor die dag, vloerbedekking had laten leggen, en wel Sisaltapijt, wat tegenwoordig best lastig te vinden is. Maar als er straks nieuwe bewoners in de woning trekken, die het tapijt laten liggen, dan kunnen ze er 100 jaar mee vooruit. Ik vond vooral het blauwe bed erg kenmerkend voor die tijd, heel erg mooi.

Na afloop van de dag zouden de meeste spullen geveild worden, daar ben ik echter niet bij geweest. Na afloop toen ik mijn Puchje weer op kwam halen zag ik wel dat er een aantal mensen het e.e.a. hadden gekocht. Al met al was het een erg interessante beleving, om weer even helemaal terug in de tijd te zijn. Ik hoorde ook dat er erg leuke reacties op mijn Puchje waren, en dat veel mensen ermee op de foto gingen, jammer dat ik er niet bijstond om de verhalen te horen.

Omdat de meesten van ons deze tijd zeer bewust hebben meegemaakt, leek het me een goed idee om de foto's die ik die dag gemaakt heb, op de site te zetten. Hopelijk is het ook voor jullie een beeld der herkenning.

fotoknop

home