Wat is het NL nummer van mijn Puch, Tomos of Rap.

Een snelle controle.


Het is inmiddels gebleken, dat een behoorlijk aantal bromfiets-liefhebbers, bij het aanvragen van een bromfiets-kenteken, een afwijzing van de RDW hebben gekregen, dit omdat de NL sticker op de brommer ontbrak. Extra ergelijk is het, dat men dat pas hoort na betaling, en van geld terug zou geen sprake zijn.

Dit is geheel in tegenspraak met de eerdere belofte van de RDW, dat er soepel met de schouwing van (oude) bromfietsen zou worden omgesprongen.

Men schijnt daar blijkbaar niet te begrijpen, dat vele brommers inmiddels al 40 50 jaar oud zijn, en dat deze stickers door restauratie en/of slijtage verdwenen kunnen zijn.

Het is trouwens onbegrijpelijk, dat de RDW zelf niet een lijst van alle! NL nummers aan de schouwers beschikbaar heeft gesteld. Het kan natuurlijk ook zo zijn, dat ze zelf helemaal geen gegevens meer hebben, en dan is het diep treurig dat wij daar de dupe van kunnen gaan worden.

Daarom leek het mij een goed idee, om een lijst van onze NL nummers te plaatsen, daardoor kun je voordat je naar de schouwing gaat, het e.e.a. even controleren.
Let op! er zijn meerdere typen die n en het zelfde NL nummer hebben, dus dit is geen fout in de lijst.

Mijn dank voor de gegevens gaat geheel uit naar Ruud Schuitemaker, die deze aan mij beschikbaar heeft gesteld. Hij liet me wel weten, dat de lijst natuurlijk niet geheel volledig kan zijn.

Misschien wil je ons wel helpen om deze lijst nog completer te maken. Daarom zou het heel mooi zijn, als je de NL sticker gegevens met het bijbehorende type van jouw Puch/Tomos brommer(s) etc. aan ons door zou willen geven, het liefst ook nog met het bouwjaar en framenummer.
Ook als je inmiddels al een kenteken hebt gekregen, willen we deze gegevens graag hebben.
Mail me

Hieronder staan 3 voorbeeld versies van de NL sticker, in mijn lijst heb ik er echter steeds maar een afgebeeld. Opm. in werkelijkheid zijn de stickers niet wit, maar bruin/goudkleurig. Deze stickers zijn gebruikt tussen 1958 en 1972, daarna is het een nummer in het frame.

Opm: de eerste 2 afbeeldingen zijn de eerste versie van 1958, in de latere versies kun je ook het woord Puch tegenkomen.

sticker voorbeeld 1 sticker voorbeeld 2 sticker voorbeeld 3
volgende bladzijde