De Puch 66 Zomertoerrit 2008.

Op een geweldige locatie bij de Amateur Tuinders Vereniging "Stadion" te Utrecht.


Met ook deze keer weer, een prima verzorgde toerrit.

Twee jaar geleden reed ik ook mee met de Puch 66 Zomertoerrit, die toen gekoppeld was aan de Vehikelbeurs in de Veemarkthallen in Utrecht. Deze Vehikel Bromfietsbeurs had toen als thema, de Puch bromfiets (zie de foto's van 21 mei 2006). Het jaar daarop was er weer een Zomertoerrit, maar daar kon ik helaas niet bij zijn, omdat er op die zelfde dag ook de Puch Nozemrit werd gereden, waar ik uiteindelijk naar toe ben gegaan. Dit jaar hadden beide clubs wel goede afspraken gemaakt, echter door omstandigheden is de Amsterdamse Puchnozemrit dit jaar helaas niet doorgegaan. Dus als het goed is, is dit dus de derde Puch 66 Zomerrit.

Op zondag 24 augustus kwam ik om ca 10.30u aan bij het prachtig mooi gelegen A.T.V. Tuincomplex. Dat was echt een geweldig mooie locatie, ook het pand (waar vroeger paarden werden geďnsemineerd) was erg sfeervol, en paste heel goed bij onze Puch- en Tomosjes. Omdat het nog vroeg was, was het nog niet zo erg druk, maar dat zou later helemaal goed komen. Voor deze rit was het wel nodig om je van te voren aan te melden, dit in verband met o.a. de lunchpakketten etc. maar ook wel om de groep rijders niet al te groot te laten worden. Later bleek dat er van de 70 lunchpakketten die er waren, er maar 1 over te zijn, dus de politiemotorrijders, en de 2 bezemwagen mensen, even niet meegerekend kwam het totaal aantal rijders op 64 uit.

Ook deze keer had Cor (voor het geval dat ik niet met mijn eigen Puch zou komen) geregeld dat ik met de bezemwagen kon meerijden. En net als 2 jaar eerder, zat ik ook deze rit weer gezellig bij Dick Oosterhof in de bezemwagen, en dat bevalt mij in elk geval prima. Dick nog bedankt voor het met je mogen meerijden.

Na aanmelding aan de tafel bij dj Ivo van SLAM FM kreeg iedereen een routebeschrijving mee, en was er daarna genoeg tijd om even en praatje te maken, onder het genot van een kopje koffie/thee, en cake. Om 12.00u was het echter tijd om te vertrekken, en volgden wij gewoon de heren van de motorpolitie. Uiteraard hoeft het geen betoog, dat het geweldig prettig is om voor én achter, door politiemotoren begeleid te worden. Ga maar na, alle kruisingen, worden afgezet, en ook hoef je je geen zorgen te maken over bv. rode stoplichten. Na een voorspoedige rit kwamen we bij onze eerste stop aan, alwaar we getrakteerd werden op de eerder genoemde lunchpakketten. Die ook deze keer weer door Bakker van Eekeren beschikbaar werden gesteld.

Tijdens de lunch was er voor van Bart de Gauw mooi even gelegenheid om zijn Puch die onderweg in de bezemwagen was terecht gekomen, na te kijken op vermeende koppelingsproblemen. Later nadat hij alles al gedemonteerd had, bleek echter dat het voortandwiel los zat. Verder waren er op een andere Puchrijder na geen echte pechgevallen, alleen Henk Boom stond op een gegeven moment zonder benzine, omdat zijn Tomos door de rij-omstandigheden van de toerrit, wat meer benzine verbruikte dan hij gedacht had. Gelukkig was het net voor de 2e stop, en kon hij geholpen worden door wat benzine uit de Puch van Bart tappen, die nog in de bezemwagen stond, en in een leeg waterflesje te laten lopen wat ik toevallig van de lunch nog op zak had.

Tijdens de 2e stop stonden we weer op een mooi plekje in Werkhoven, en daar kon Henk meteen even wat benzine bijtanken, die in een jerrycan zat die in de andere bezemwagen stond. Later tijdens de rit werd er ook nog even gestopt bij een BP benzinestation, waar ook nog wat andere rijders meteen even konden bijtanken. De verdere rit liep verder op rolletjes, en om ca. 16.30u arriveerden we weer bij ons startpunt.

Daar werd later nog even een dankwoord door Cor van Breukelen gesproken, met name aan het adres van het motorteam, de sponsors en de mensen van de 2 bezemwagens. Daarna kregen alle rijders een prachtig aandenken in de vorm van een Puch 66 vaantje op een stokje, en een BOB zakje met o.a. een BOB sleutelhanger. Daarna kon iedereen nog even wat napraten over deze prima verlopen Puch 66 Zomerrit. Later ging men geleidelijk aan weer richting huis, en bleef ik nog even wat napraten met de harde kern van Puch 66, onder het genot van een drankje en een bitterballen/vlammetjes garnituurtje.

Rond een uurtje of acht was het echt tijd geworden om op te stappen, en heb ik Leendert Hulsebos nog even naar huis gebracht, hij zou zijn Puch daar laten staan om hem later weer op te halen. Ik denk dat velen met mij, terug kunnen kijken op een erg fijne, en goed georganiseerde toerrit, door de mensen van Puch 66.

Iedereen heel erg bedankt, en tot de volgende Zomertoerrit!

fotoknop

home