De strip pagina

Oftewel de avonturen van Tom Puch
Tussen 1993 en 1996 heb ik het voorrecht gehad om het clubblad te mogen maken van de Puch en Tomos Club Amsterdam (PTCA). Ik heb dat altijd heel erg leuk gevonden om te doen, het elke keer weer puzzelen, om uit al de ingestuurde kopij weer een compleet blad te maken, wat (gegarandeerd) 4 keer per jaar verscheen. Het was eigenlijk ook best wel een heel erg bijzondere club, die geleid en opgericht werd door Gaston Royé.

Er waren toen ik begon net 2 nummers verschenen, dus ben ik best wel fanatiek aan de gang gegaan met het maken van het derde nummer. Ook is rond die tijd door een oproep in het blad de naam "Schakel" gekozen. Ik had geen echte ervaring met het tekenen, en vooral het bedenken van een strip, maar het leek me wel een aardig idee om voor het blad een Puch strip te gaan maken.

Het resultaat was, dat er in de 13 nummers die er toen nog uitgegeven werden, er 8 strips door mij bedacht en getekend zijn. Een paar zijn er ook nog geplaatst in de Slowgang en Puchtimer. Het leek me daarom toch wel een leuk idee, om voor al degenen die deze bladen gemist hebben, deze Puchstrips nu ook op mijn site te plaatsen. Want eigenlijk ben ik er nog steeds best wel een beetje trots op.

De stripfiguur heeft ook nooit een naam gehad, maar omdat hij in 2003 al weer 10 jaar oud werd, leek het me wel wat om hem alsnog een naam te geven. Heel toepasselijk leek mij de naam Tom o.s. Puch.

Hieronder alle 8 afleveringen van:

De avonturen van Tom Puch !!!.

Veel plezier.
Tom Puch voor de Hemelpoort Tom Puch voor de poort van de Hel Tom Puch en de Politieporsche Tom Puch op de Camping
Tom Puch staande gehouden Tom Puch naar Texel Tom Puch naar Pampus Tom Puch naar de Puch zomerraces


home