De 23e Tegelen Toertocht.

Een heel mooie toertocht, die deze keer deels door De Peel werd verreden.


En tegen alle verwachtingen in, eigenlijk geheel droog verlopen is.

De voorspellingen voor deze zondag waren helaas niet al te best, dus dan hoop je maar dat het niet weer zo erg wordt als vorig jaar, want slechter dan toen kon het eigenlijk niet zijn. Maar er gebeurde een klein wondertje, want we hebben de hele toerrit droog weer gehad, zelfs de zon brak zo af en toe lekker door. Alleen op de terugweg vlak voor Tegelen op de Maasbrug, kregen we heel kort wat lichte motregen, die eigenlijk meteen weer verdampte, dus daar hebben we uiteindelijk helemaal geen last van gehad.

Maar goed, bij aankomst in Tegelen, eerst even traditiegetrouw bij Hein en Maria een kopje thee gedronken met daarbij een lekker stukje Limburgse vlaai. Zo rond 10:20u vertrokken we naar het Veerhuis in Steyl, ik weer op de Tomos 4 L van Hein. Op het plein in Steyl aangekomen werden we meteen door diverse bekenden begroet, wat altijd erg leuk is. Daarna gelijk maar even ingeschreven bij Edwin en Frank. En uiteraard ben ik ook wat foto's gaan maken, want overal heb ik altijd erg leuke gesprekjes, maar daardoor moet wel ik altijd oppassen, om nog wat tijd over te houden om wat foto's te maken, want voor dat je het weet is het tijd om te vertrekken.

Precies om 11:30u vertrokken we onder de vertrouwde begeleiding van het BMW Motorbegeleidingsteam. En na een erg mooie rit, die deze keer richting het Noord-Westen ging, kwamen we vijf kwartier later aan bij restaurant "Het Anker" in Merselo. Alwaar iedereen een maaltijd en een drankje kon bestellen. Echter doordat er nogal veel mensen tegelijk wilden gaan eten, ontstond er even een lange rij wachtenden. Gelukkig had niemand daar echt problemen mee, zeker omdat er buiten meer dan voldoende plekken waren, om even te gaan zitten. Het weer was ook echt prima, en dat is ook altijd meegenomen, want dan hoef je tenminste niet verplicht binnen te gaan zitten.

Om 14:00u was de tijd aangebroken om aan het tweede deel van de rit te gaan beginnen, die ons door het prachtige gebied van "De Peel" voerde, richting de 2e geplande stop in Grashoek, en wel bij Gemeenschapshuis "De Ankerplaats". In het Gemeenschapshuis konden we direct bij het klaarstaande buffet onze bestellingen doen. Want er was daar goed op ons gerekend, en was er meer dan voldoende koffie en vlaai beschikbaar.

Buiten was er ook nog gelegenheid om even een proefritje op de Elektrische Tomos te maken, die door K & S Motoren hiervoor speciaal in de bezemwagen was meegenomen. En ik moet zeggen, de reacties waren eigenlijk allemaal positief. Het enige waar iedereen echt aan moet wennen is, dat hij bijna geruisloos is, dus men hoort je niet aankomen. Verder zit er nog een zg. Boostknop op, waardoor hij op dat moment supersnel optrekt. Rond 15:45 u vertrokken we voor het laatste deel van de rit, die weer zou eindigen bij Café het Veerhuis in Steyl, waar we om ca. 16:30u aankwamen.

Terugkijkend op de dag, kan ik zeker zeggen dat we weer een héél erg geslaagde 23e Tegelen Toertocht 'verreden hebben, met gelukkig goed weer. Ook het gebied waar we vandaag doorreden, was voor mijn gevoel toch net weer even anders dan andere jaren, dus erg geslaagd.

Na afloop hebben we gewoonte getrouw, nog een hele tijd gezellig zitten napraten. Waarna ik met Hein even na zessen, naar huis reed, om daar nog even van een bakkie thee met vlaai te genieten. Toen ik wat later in de auto naar huis stapte, regende het inmiddels pijpenstelen, dus de weergoden hebben ons absoluut gematst vandaag.

fotoknop

home