Twee Oostenrijkse Puchclubs op bezoek in Tegelen.

Een grootse ontvangst op het stadhuis in Tegelen.


Met daarna een extra rondrit voor de Oostenrijkse gasten.

De Oostenrijkse Puchclub Zur Wacht uit Bad Ischl, was al eens eerder (in 1999) te gast geweest in Tegelen. Zij reden toen ook op hun eigen Puchjes de Tegelen-meeting mee. Iets waar jaren later nog vaak over gepraat werd, dit omdat het eigenlijk toch best wel een uniek gebeuren was. En ook toen werden de Oostenrijkse gasten de zaterdag voor de Tegelen-meeting, op het stadhuis van Tegelen ontvangen. En daar werd tijdens de toespraak, van Freddy Lindenthaler de Tegelse Puchclub van harte uitgenodigd, om ook eens naar Oostenrijk op bezoek te komen. Wat later in 2006 tijdens het 10 jarig bestaan van Puchclub Zur Wacht dan ook gebeurd is. We zijn daar met 4 man naar toe geweest, en hebben daar een super ontvangst gehad. Heel erg leuk was, dat op dat feest, ook de andere Puchclub uit Gaspolthoven aanwezig was, dus het was een grote Puchfamilie.

Na een lange voorbereiding, en een hoop geregel van Hein en zijn mensen, was het dan toch uiteindelijk gelukt om deze twee Oostenrijkse Puchclubs naar Tegelen te laten komen. Extra leuk natuurlijk omdat het ook nog eens de 20e Tegelen-meeting was. De Puchclub uit Gaspolfshofen kwam vrijdagmiddag om 16.00 uur aan, en de andere groep uit Aigen kwam op zaterdagochtend rond een uur of 10.00 uur in Venlo aan. Waarbij de ene club in hotel American logeerde, en de andere in hotel Campanille. Daar werden ze door leden van de Tegelse Puchclub opgezocht en hartelijk welkom geheten. Tevens was er mooi nog even gelegenheid om daar het draaiboek voor de komende 2 dagen nog even door te nemen. Ook was er voor prima onderdak voor de Oostenrijkse Puchjes gezorgd, ze werden nl. super veilig gestald in een grote overdekte loods van Bart Faassen.

Ik had met Hein afgesproken, dat ik zaterdagochtend 13 september lekker vroeg naar hem toe zou komen, om in elk geval op tijd aanwezig te zijn voor de ontvangst van de Oostenrijkse Puchclubs op het stadhuis van Tegelen. De ontvangst zelf was gepland om 14.00u, en omdat ik dus vrij vroeg bij Hein aankwam, was er voor mij nog voldoende tijd om met de Tomos 4 L van Hein even naar Venlo toe te rijden, want daar zou ik dan mooi nog even wat foto's van de groep voor het hotel kunnen maken.

Toen ik even later bij hotel American aankwam, zag ik al een lange rij Puchjes voor de deur staan, en ook werd er al naar me gezwaaid vanuit een van de kamers bovenin het hotel. Een aantal van de Oostenrijkers kon ik weer even de hand schudden, omdat we elkaar eerder in Oostenrijk al hadden ontmoet. In de tijd dat we bij de Oostenrijkse Puchjes stonden, bleek er aardig veel interesse te zijn van de passanten. Maar heel leuk was weer, dat in het bijzonder de Tomos 4 L van Jos Muisers heel erg in de belangstelling van de Oostenrijkse gasten stond, want die kennen ze daar natuurlijk niet.

Rond 13.35u was de tijd aangebroken om naar Tegelen te rijden, alwaar we na een korte rit, onder aanvoering van Frank Poeth ca. 20 minuten later aankwamen. Het BMW motorteam die ons ook deze dag zouden begeleiden, waren inmiddels ook aangekomen. Alleen moesten we nog even kort wachten op de club uit Bad Ischl, maar kort na 14.00u, konden we toch beginnen met de ontvangst in het stadhuis. Ook deze keer was er weer gezorgd voor koffie/thee en een heerlijk stuk vlaai. Wat later volgden de toespraken, van de o.a. wethouder, Hein, en de afgevaardigden van beide Oostenrijkse clubs. Hier werden ook weer aan alle kanten de nodige cadeaus uitgewisseld. Na een tijdje heel gezellige napraten, was het rond 15.15u tijd geworden om de speciaal voor de gasten uitgezette rondrit te gaan rijden.

Het eerste deel van de rondrit zou via Venlo naar Velden gaan, het was de bedoeling dat ik ook met de Tomos mee zou rijden, echter ik had de grootste moeite om de groep bij te houden, omdat de 4 L steeds langzamer ging rijden. Helaas kon ik al bij het station van Venlo niet meer meekomen, dus was ik helaas genoodzaakt om met de Tomos in de bezemwagen plaats te nemen. Omdat er op dat moment geen plaats voorin in de bezemwagen was, heb ik de verdere rit in de laadruimte doorgebracht. Rond 16.00u kwamen we in Velden aan voor een tussenstop. Omdat niet duidelijk was was het probleem van de Tomos was, ben ik na het vertek van de Puchrijders uit Velden, door Rene Smeets, de bestuurder van de bezemwagen, naar het huis van Hein gebracht, en Piet Klessens (onze Tegelse cameraman) reed vanuit Velden ook mee, en werd iets eerder in Venlo bij zijn auto afgezet. Later bleek dat de uitlaat van de 4 L verstopt was, en na het schoonmaken hiervan, was hij weer helemaal tip top in orde.

Helaas heb ik dus de rest van de rondrit niet meegemaakt, maar ik hoorde later dat de rit erg mooi, maar ook best lang was. Dus wat later dan gepland zo rond 19.15u kwam Hein thuis, en hij had een Oostenrijkse gast meegenomen. En dat was Reinhold Heinitz, de man die ooit vanuit Oostenrijk op zijn Puch had naar de Noordkaap was gereden, en die zelfde Puch had hij trouwens bij zich. Na het nuttigen van een lekker soepje, hebben Hein en ik hem nog even per Puch, en ik per Condor, terug begeleid naar het American hotel in Venlo.

Toen we weer bij Hein thuis waren, hebben we nog wat gegeten, om daarna nog even de dag door te nemen. En hebben we tevens de planning voor morgen besproken. Zoals het ieder jaar vroeg uit de veren moeten, voor het klaar maken van de afzettingen bij de tussenstop (in Duitsland deze keer), en daarna de andere zaken op het Plein in Steyl. Daarna is er dan tijd voor het ontbijt, waarna we altijd weer mooi op tijd zijn voor de inschrijving en het begroeten van alle Puch/Tomos vrienden. Dus zoals je zult begrijpen was het die avond al snel vrij laat geworden, dus de hoogste tijd om te gaan slapen.

fotoknop

home