10 jaar Puchclub de Bokkeriders.

Met toertocht, feest, loterij, live muziek, en onderdelenverkoop.


Weer een erg leuke dag bij onze vrienden uit Zuid Limburg.

Op zondag 13 april was het de dag dat de Zuid Limburgse Puchclub de Bokkeriders, hun 10 jarig bestaan vierden. De harde kern van deze Puchclub bestaande uit Thur, Tibe, en Fred zullen de meesten van ons wel kennen, want ze zijn heel vaak aanwezig op de Kauwe Klauwen Meeting, en eigenlijk altijd op de Tegelen Meeting. Dus het was dan ook niet meer dan logisch dat de Tegelse Puchclub op de uitnodiging om bij deze toertocht én feest aanwezig te zijn zouden ingaan. In een heel vroeg stadium had ik ook al via Thur een uitnodiging voor deze dag gekregen. Omdat men op deze feestdag de opkomst wel een beetje in de hand wilde houden, is er eigenlijk voornamelijk met persoonlijke uitnodigingen gewerkt. Daarom heeft Thur me dan ook gevraagd om deze dag niet in de agenda op mijn site op te nemen.

Voor mij zou uiteraard een Puchje worden verzorgd om de rit mee te kunnen rijden, ook van Hein had ik weer een Puch of Tomos kunnen krijgen, maar dat hing nog even af van wie er verder van de Tegelse club mee zouden rijden, dit omdat er maar 2 aanhangers beschikbaar waren. Uiteindelijk ben ik vanuit Tegelen met Hein en Geert naar Voerendaal meegereden, en de andere auto die meereed was van Hans en Luc. Dus daardoor konden er maar 4 brommers mee, en daarom had Hein al met Thur geregeld dat er in Voerendaal een Puchje van Thur voor mij klaar zou staan.

Nadat de Puchjes/Tomosjes waren opgeladen, vertrokken we richting Voerendaal, waar we een uurtje later aankwamen. Bij aankomst eerst even de brommers afgeladen, en toen meteen door naar het verzamelpunt voor Café de Haas, wat 100 meter verderop gelegen was. Uiteraard werden we daar hartelijk ontvangen door de organisatoren, en andere bekenden. Buiten eerst even bij Fred 5 consumptiebonnen gekocht, wat tevens ook een lot was voor de loterij voor later die dag. Binnen konden we even later genieten van koffie/thee/chocomel en overheerlijke verse Limburgse vlaai, en ander lekkerheden. In het cafe was ook een podium opgezet, met daarop 2 heel bijzondere brommers, diverse clubspullen, foto's etc.

Onderweg hadden we in de auto wat spatjes regen gehad, maar inmiddels was het weer al heel aardig opgeknapt, en het is de rest van de dag dan ook verder eigenlijk droog gebleven. Voordat we vertrokken was er eerst nog even een huldiging voor Ben Thomas (opichter/oud voorzitter van de Bokkeriders) zie hiervoor o.a. filmpje 2. Ook werden er nog profesionele filmopnames gemaakt, kort daarna was het echt tijd geworden om aan de Heuvellandrit te gaan beginnen.

Helaas kreeg Thur vrij kort na vertrek problemen met zijn Puchje, net toen we de eerste heuvel op zouden gaan rijden, hij bleef niet goed lopen en had weinig fut. De rest van de groep was inmiddels doorgereden, en hadden blijkbaar niet in de gaten dat Thur en ik er niet meer bij waren. Vrij kort erna kwamen er 2 Tomosrijders (vader en zoon) terug rijden, dus wij dachten dat men inmiddels had gemerkt dat wij niet meer bij de groep waren. Het bleek echter dat een van de Tomosjes ook wat problemen met de eerste heuvel had, en daarom kwamen zij terugrijden, en troffen Thur en mij daar aan. Uiteraard hebben we van alles geprobeerd om ook de Tomos weer goed rijdend te krijgen, wat helaas niet goed lukte, daarom besloot de zoon wat later om de rit maar niet verder uit te rijden, en rustig huiswaarts te rijden, de vader is wel bij ons gebleven.

Thur had echter nog steeds problemen met zijn Puchje, hij wilde maar niet voluit blijven lopen. Hij had eerder al naar o.a. de vlotter en de contactpuntjes gekeken, en ook al van bougie gewisseld. Het probleem bleek later toch de verstelbare sproeier te zijn. Thur had ook al een andere verstelbare sproeier gemonteerd, maar dat maakte het er niet beter op. De beide verstelbare sproeiers waren net even anders, en niet echt uitwisselbaar, wat met name het drukveertje betrof. Op een gegeven moment draaide de Puch goed op een van de sproeiers, alleen er zat geen veertje in, dus zette Thur hem maar even vast met plakband omdat hij nu steeds verdraaide, en daardoor geen goed mengsel gaf, en het blokje dus niet goed meer bleef lopen. Tijdens dit gebeuren viel mijn oog opeens op een veertje wat in het bandenprofiel van de Tomosrijder zat (zie foto 125). En ik zei tegen Thur, is dit misschien het veertje van jouw verstelbare sproeier? Om een lang verhaal kort te maken, hij zette het veertje in de sproeier, en het probleem was opgelost, zijn Puchje reed weer als een zonnetje, en konden we weer verder. Het veertje heeft zeker wel enige tijd in het bandenprofiel vast gezeten, hij is waarschijnlijk bij een van de eerdere reparatie pogingen in de band terecht gekomen, heel erg apart!

Onderweg stopten we nog even om wat mooie plaatjes van het heuvelachtige landschap te maken. Met onder ander in de verte het Drielandenpunt. Daarna reden we door naar het station van Schin op Geul, waar Thur nog even belde met de groep om te zeggen waar we waren. Wat later hoorden we de Puchgeluiden al aanzwellen, en waren we weer compleet. Op het station genoten we later nog even van wat treinen nostalgie, helaas hadden we geen tijd meer om op de stoomtrein te wachten, en moesten we weer terug naar Voerendaal. Via een prachtige route reden we naar het startpunt terug, en konden we wat later genieten van een buffet met rijst en goulash en stokbrood. Omdat ik eerder die dag al aangegeven had dat ik geen vlees eet, had de dame van het cafe voor mij een broodje kaas, en 2 krentenbollen gereserveerd, heel erg aardig.

De rest van de avond genoten we nog van live muziek van de band "Stripped" unplugged. Verder waren er uiteraard nog diverse hapjes en drankjes beschikbaar. Op een gegeven moment was het tijd geworden voor de loterij, en vroeg Thur aan mij of ik de winnende lotnummers wilde afroepen, maar zei meteen, o nee, jij wil natuurlijk foto's maken. Toen is hij naar Hein gestapt, en vroeg hij het wilde doen. Hein heeft tijdens de clubavonden in Tegelen al veel ervaring met de tombola opgedaan, dus dat was geen probleem. Grappig was wel dat het Tomosboek pas de derde keer bij een 1e prijswinnaar terecht kwam, dit kwam omdat de eerste 2 getrokken winnaars het boek al hadden! Wie had ook anders verwacht bij de echte liefhebbers, dus gunden ze beiden het boek aan een andere winnaar die het nog niet had, uiteindelijk is het boek toch nog héél erg goed terecht gekomen.

Tijdens de verdere gang van het feest was er ook nog de gelegenheid om buiten bij Bert wat onderdelen te kopen, en daar was best wel belangstelling voor. Omdat met name ik nog erg lang moest rijden om thuis te komen, zijn wij niet al te laat weer naar Tegelen terug gereden. Luc en Hans waren al wat eerder naar huis gereden omdat Hans vrij veel last van zijn rug had gekregen. Thuis bij Hein en Maria hebben Geert en ik nog even wat gedronken en wat nagepraat over de leuke dag bij de Bokkeriders. Ik nam wat later afscheid om rustig weer de thuisrit te aanvaarden, en ook ik keek terug op een erg leuke dag, alleen jammer dat wij door de pech de eigenlijke rit niet hebben meegemaakt, maar wie weet kunnen we het ooit nog eens overdoen.

Thur, Tibe, en Fred, bedankt voor de uitnodiging en de erg leuke dag, op naar de volgende 10 jaar.....

fotoknop

home