Voorjaarsrit door het Westland.

Voorjaarsrit zondag 13 april 2008.

René Looman en Rob Neefs hadden een Voorjaarsrit uitgezet door het Westland. Ik moest er vroeg uit, om 10 uur was het verzamelen op de Grote Markt in Delft.
De hele week riepen de weersvoorspellers dat het zondag een regenachtige dag zou worden, zodat iedereen op het ergste was voorbereid. Nu lopen veel huwelijken van weersvoorspellers stuk daar ze in bed er steeds naast zitten. Zo dus ook vandaag, 3 druppels hebben we gezien.

Foto 1

Bennie en Peter stonden om 9.30 uur voor de deur dus wij op weg naar Delft. Wij waren één van de eerste dus vielen we lekker neer op een terrasje, even later waren we met 25 man (en vrouw). 99.9 % van de brommers was Puch en een of ander merk waarvan ik het merk niet uit mijn bek kan krijgen. Allemaal leuke gasten waar je echt mee kan lachen dus dat beloofd een leuke dag te worden. Een Japanse toerist wilde op een Puchje zitten, we zijn echt internationaal bezig.

Foto 2

Om klokslag 11.00 uur vertrokken we, de Grote Markt in blauwe walmen achterlatend. Door Den Hoorn, Schipluiden naar Maassluis. Even tanken, want we gaan de tocht der tochten maken. Alle brommertjes op de pont want Puchjes kunnen niet zwemmen. Op naar Brielle naar een hele gezellige kroeg want we kregen honger. Zeker Peter en Bolle Hans maar ik ook.

Foto 3

Op het uithangbord stond, heerlijke huis gemaakte gehakt ballen. Maar op zoveel gasten hadden ze niet gerekend (weer de schuld van weersvoorspellers) 5 ballen waren er maar. En zoals gewoonlijk hadden diegene met de grootste bek allen een bal. Ik nam wel een tosti, ook lekker.

Foto 4

De eerste biertjes werden gedronken en de eerste gore moppen werden verteld. Een uurtje later gingen we op weg naar het Oldtimer Museum van de Rijke (we zijn best wel cultureel). Prachtige oldtimers waren er te zien, zelfs een Puchje. Van die sportwagens word ik zeer hebberig, die wil ik zo graag hebben, maar mijn vrouw zegt: "zo'n ouwe "lul'' hoort niet in een sportauto". Wat een k.u.t. leven heb ik toch.

Foto 5

Foto 6

Foto 7

Na het museum terug naar Delft via de Noordzijde van de Brielse Maas. Daar konden we 8 kilometer lang het gas open trekken geen stoplichten of ander ongemak. Jezus, wat gingen we hard, Fredje was natuurlijk weer de snelste, zijn Puchje kan zeker 100 km/uur. Ik deed natuurlijk mee, was toch wat angstig, want iedereen vertelde net dat mijn krukaslagers waren versleten.

Foto 8

Terug in Delft gingen we gauw op een terrasje zitten, met gelukkig verwarming, want hoewel het geen "Kauwe Klauwen" was, was het best wel fris. Gelukkig zat iedereen na enkele biertjes weer lekker in zijn vel. Twee vrienden van Eline schoven aan en met 22 uitgelaten gasten gingen we eten bij Billy Beer.

Foto 9

Wat hebben we gelachen, ik kan de moppen helaas niet verder vertellen want ze waren te goor. Ik zat tegenover Ester die alles over de organisatie van "Pink Puch" op 2e Pinksterdag vertelde, dat gaat zeker een leuk feest worden. Wat konden die gasten eten en we werden steeds luidruchtiger. De mensen moeten gedacht hebben, wat zijn dat voor mensen die zo kunnen lachen, maar het was zo gezellig.

Foto 10

René, Rob, Bennie en Bolle Hans en ik zwaaiden iedereen uit. Ter afsluitingen dronken we nog een afscheidsdrankje. Dag jongens zei ik, 14 uur in jullie gezelschap is lang genoeg.

Bedankt voor de leuke dag.

Hans Bronkhorst

Foto's: Bennie van Doorn.

home